Frankrijk 18e eeuw, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Manceron (Grégory Gadebois) is een ambitieuze en gepassioneerde kok, die met veel toewijding werkt voor zijn meester, de hertog van Chamfort. Om diens verveling te doorbreken, verzint Manceron steeds nieuwe culinaire creaties. Op een dag echter serveert hij de hertog een gerecht met het volkse ingrediënt aardappel. Maceron krijgt meteen zijn ontslag. Veranderingen zijn immers onwenselijk, zowel in de politiek als op het menu.
Terug in zijn landhuis zint Maceron op een manier om wraak te kunnen nemen op de hertog. Met de hulp van Louise (Isabelle Carré), een geweldige jonge vrouw, vindt hij de moed om zich van zijn dienend bestaan te bevrijden. Hij gaat zijn kookkunsten rechtstreeks aan het publiek aanbieden door het allereerste restaurant in Frankrijk te openen. Dat veroorzaakt een kleine revolutie!
Een letterlijk en figuurlijk heerlijke film, die bij een eerdere vertoning tijdens Film by the Sea gewaardeerd werd met een 9,44.
— de Volkskrant
"Niet alleen de liefde, ook de Franse Revolutie gaat door de maag"
— NRC
"Eetfilm ‘Délicieux’ koppelt de Franse revolutie aan de uitvinding van het restaurant en de democratisering van de gastronomie; met gerechten die doen watertanden."
Bergen op Zoom
Roosendaal
Etten-Leur
Frankrijk 2021, Frans
Regie: Eric Besnard
Scenario: Eric Besnard, Nicolas Boukhrief
Met: Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Guillaime de Tonquédec
Speelduur: 112 minuten