De familie Solé kreeg hun boomgaard in bezit doordat opa in de Spaanse Burgeroorlog het leven redde van grootgrondbezitter Pinyol. Mondeling afgesproken, bezegeld met een handdruk. Met liefde en toewijding hebben ze er jaren perziken geteeld. Nu wil de erfgenaam van Pinyol een koopakte zien, anders gaat hij het land gebruiken voor zonnepanelen. Zo dreigt er voor de familie niet alleen een einde te komen aan hun bedrijf, maar ook aan hun manier van leven.

Carla Simon (Summer 1993) won met haar film een Gouden Beer in Berlijn. Een bitterzoet drama over landbouwproblematiek die in Europa maar al te actueel is.

— NRC
"Regisseur-scenarist Simón registreert alles met veel gevoel voor detail, waarbij haar niet-professionele cast de sterren van de hemel speelt."

— de Volkskrant
"Het indrukwekkende en vitale Alcarràs, winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn, kweekt begrip voor alle personages: degenen die vasthouden aan het verleden en de snelle aanpassers. Zo is de film veel meer dan een sentimenteel afscheid van een gekoesterde manier van leven."

— VPRO Cinema
"Urgent, intiem realisme in rijke vertelling die uitblinkt in sensitieve observaties, zonder toegevoegde muziek."

Bergen op Zoom

  • zo 25 sep 2022, 11:15 uur
  • di 27 sep 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 22 sep 2022, 20:30 uur

Etten-Leur

  • zo 25 sep 2022, 11:15 uur
  • wo 28 sep 2022, 20:30 uur


Spanje, Italië 2022, Catalaans

Regie: Carla Simón

Scenario: Carla Simón, Arnau Vilaró

Met: Jordi Pujol Dolcet, Xènia Roset, Anna Otin

Speelduur: 119 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website