Bij een auto-ongeluk op een stille weg komt de vrouw van Ingimundur om het leven. Een harde klap voor de IJslandse politieagent. Hij gaat op langdurig verlof en bijt zich vast in de bouw van een huis voor zijn dochter. Voor zijn kleindochter wordt hij oppas-opa. Genoeg omhanden, zou je zeggen, maar het alleen-zijn gaat hem niet goed af. Terugdenkend aan zijn vrouw begint hij stilaan te vermoeden dat ze een buitenechtelijke relatie had. Zijn verdriet en woede daarover worden een obsessie en drijven hem tot het uiterste.

Dit indrukwekkende drama in de weerbarstige IJslandse natuur beviel ons zeer. De knoestige vertolking (hoofdrolspeler Ingvar Sigurdsson viel in de prijzen bij de palmen in Cannes en de European Film Awards), de prachtige muziek en natuurlijk IJsland zelf; allemaal redenen om deze film niet te missen.

— VPRO Cinema
"Intelligente – en opvallend spannende – karakterstudie vol wonderschone beelden van de IJslandse natuur. Hoofdrolspeler Sigurdsson (Of Horses and Men) is fantastisch als alfaman die nooit heeft geleerd om over zijn gevoelens te praten, en daar uiteindelijk de prijs voor betaalt."

— de Volkskrant
"IJslands drama neemt diepe duik in het irrationele."

Bergen op Zoom

  • zo 16 aug 2020, 11:15 uur
  • ma 17 aug 2020, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 13 aug 2020, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 19 aug 2020, 20:30 uur


IJsland, Denemarken, Zweden 2019, IJslands

Regie: Hlynur Palmason

Scenario: Hlynur Palmason

Met: Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason

Speelduur: 109 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website