Wandelfilms: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Vorig jaar vertoonden we het indrukwekkende Wild, waarin Cheryl Strayed de Pacific Crest Trail doorploetert, op zoek naar zichzelf. In A Walk in the Woods bevinden we ons op de Appalachian Trail en volgen we geen aantrekkelijke jonge vrouw, maar twee oude knarren.

Na omzwervingen over de hele wereld vindt schrijver Bill Bryson (Robert Redford) het tijd voor een trip door thuisland Amerika. Hij kiest de Appalachian Trail, het langste wandelpad van Amerika. De enige die hij zo gek krijgt om mee te gaan is brombeer Katz (Nick Nolte), een uit het oog verloren jeugdvriend. Bill’s vrouw (Emma Thompson) vindt het maar niks dat de twee ongetrainde mannen de zware tocht gaan ondernemen en haar zorgen blijken niet geheel onterecht. De heren krijgen het aan de stok met elkaar, de natuur en een keur aan opmerkelijke reisgenoten.

Schrijver Bill Bryson (Een kleine geschiedenis van bijna alles) is bekend om zijn hilarische reisverhalen. A Walk in the Woods (in Nederland verschenen als Terug in Amerika) is de eerste verfilming van hopelijk vele.

Bergen op Zoom

  • zo 6 mrt 2016, 00:00 uur
  • di 8 mrt 2016, 00:00 uur

Roosendaal

  • do 3 mrt 2016, 00:00 uur
  • zo 6 mrt 2016, 00:00 uur

Etten-Leur

  • zo 6 mrt 2016, 00:00 uur
  • wo 9 mrt 2016, 00:00 uur


VS 2015, Engels

Regie: Ken Kwapis

Scenario: Michael Arndt, Bill Holderman

Met: Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson, Mary Steenburgen, Nick Offerman, Kristen Schaal, Randall Newsome

Speelduur: 104 minuten


IMDB

Recensies