Julie is een gescheiden vrouw met twee kleine kinderen die de eindjes aan elkaar probeert te knopen. Iedere dag pendelt ze naar Parijs om fulltime te werken in een luxe hotel. Dat is normaal al nauwelijks te doen, maar als dan het OV gaat staken, net wanneer ze ook nog een sollicitatiegesprek heeft voor een baan die beter past bij haar achtergrond, loopt het helemaal uit de hand. De opzwepende soundtrack en het energieke spel van Laure Calamy zorgen ervoor dat dit sociaal drama voelt als een thriller. Een lofzang op moeders die er alleen voor staan.

Ondanks prijzen in Venetië vond deze geweldige film geen Nederlandse distributeur. Gelukkig legde de programmeur van filmtheater de Spiegel in Heerlen zich daar niet bij neer en bracht de film zelf in roulatie.

— de Volkskrant
"Knap, hoe de jachtigheid van Julies bestaan overslaat op de kijker"

— NRC
"Een overdonderende film over de precaire situatie van vrouwen die moeten redderen, rennen en razen om de eindjes aan elkaar te knopen."

— Trouw
"À plein temps won in 2021 de Orizzonti-sectie van het filmfestival van Venetië en het is niet moeilijk om te zien waarom: dit is cinema."

Bergen op Zoom

  • zo 5 feb 2023, 18:45 uur
  • ma 6 feb 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 8 feb 2023, 20:30 uur


Frankrijk 2021, Frans

Regie: Eric Gravel

Scenario: Eric Gravel

Met: Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich

Speelduur: 88 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website