DONDERDAG 26 SEPTEMBER 1996
BLUE IN THE FACE- W. WANG & P. AUSTER

Improviseren tot je blauw ziet bij sigarenboer Harvey Keitel

Ze hadden bij het maken van Smoke zoveel lol gehad, dat ze wilden doorgaan. Daarom vroegen Wayne Wang en auteur Paul Auster nog een half miljoen dollar van hun producent, trommelden ze de acteurs weer op en zetten ze de camera weer neer voor het postkantoortje in Brooklyn, dat voor Smoke was omgetoverd tot 'The Brooklyn Cigar Company'.

BLUE IN THE FACE ging de vervolgfilm heten, want de acteurs werden aangespoord te improviseren tot ze blauw zagen. Paul Auster schreef korte sketches, meer half uitgewerkte ideetjes, op basis waarvan de acteurs hun eigen teksten verzonnen. Jim Jarmusch (maker van o.a, Night on Earth en Dead Man; 14 november bij ons te zien) houdt een lange preek over zijn laatste sigaret. Roseanne Barr probeert haar mafiose echtgenoot over te halen mee te gaan naar Las Vegas. Lily Tomlin duikt op als zwerver, Michael J. Fox speelt een overactieve klant, Lou Reed houdt een deprimerende lezing over roken en Madonna komt zingend een telegram bezorgen. Een gezellige boel, die wordt opgefleurd door een plukje jongens uit de buurt, dat rondhangt bij de sigarenzaak.

David Byrne werd erbij gehaald voor de soundtrack, een Newyorkse fotograaf schoot met een videocamera nog wat aanvullende sfeerbeelden en BLUE IN THE FACE groeide uit tot een zeer vermakelijke film, die niets met het verhaal van Smoke te maken heeft, behalve dat de plaats van handeling wederom het oergezellige sigarenzaakje van Auggie Wren (Harvey Keitel) is. Je zou er spontaan van gaan roken.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 6 Oktober 1996.
Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Webmaster!
Copyright © 1996 Filmhuis Roosendaal.