DONDERDAG 3 OKTOBER 1996
MURIEL'S WEDDING - P. J. HOGAN

Muriel's Wedding, het speelfilmdebuut van P.J. Hogan, is een hartveroverende tragikomedie. Een wat wonderlijk mengsel van soap en sociale satire die hilarische begint en serieus eindigt.

Levend in een fantasiewereld vol ABBA liedjes, wacht Muriel Heslop op de man van haar dromen die haar ten huwelijk zal vragen. Aangezien haar droomprins wel erg lang op zich laat wachten besluit Muriel haar lot in eigen handen te nemen. Ze vertrekt naar Sydney en trekt in bij haar vriendin Rhonda. Daar bloeit Muriel op, verandert haar naam in Mariel, vindt een baan in een videotheek en ontmoet Brice een zenuwachtige parkeerbe- heerder. Wanneer Rhonda ernstig ziek wordt en een beroep op Muriel doet kan ze deze verantwoordelijkheid niet aan en vlucht opnieuw in haar bruiloft-obsessie. Via een contactadvertentie ontmoet ze de Zuid Afrikaanse zwemmer David van Arkle, in haar ogen de ideale man. Hij wil alleen met haar trouwen om de Australische nationaliteit te krijgen en deel te kunnen nemen aan de Olympische spelen. Muriel denkt zaken in liefde te kunnen omzetten, maar daarmee dreigt ze alles wat haar lief is te verliezen. Door de zelfmoord van haar moeder wordt ze zich echter bewust van de leugen waarin ze leeft en besluit daar iets aan te doen.

Mark Duursma, Trouw, 04-05.-1995: "Toni Colette is perfect als de wereldvreemde en o zo kwetsbare Muriel. Ze is als een veel te grote, onaantrekkelijke baby. Luid huilend als ze uit het vriendinnenclubje wordt gegooid, verkneukelend van plezier als ze vol ornaat richting altaar schrijdt. Muriel: 'My life has become as good as a ABBA- song. As good as Dancing Queen'."

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 6 Oktober 1996.
Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Webmaster!
Copyright © 1996 Filmhuis Roosendaal.