Rsd do 3 okt 2002 Zus & zo - Paula van der Oest
BoZ zo 6 & di 8 okt 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Drie zussen, een broertje en een erfenis. Allen verheugen ze zich op de erfenis, een fraai huis in Portugal waar de familieleden graag verblijven. Het broertje, wiens leven tot nu geheel bepaald werd door zijn oudere zussen, gooit roet in het eten met trouwplannen. Want een huwelijk maakt het huis van hem, zo is in het testament bepaald. Terwijl iedereen dacht dat hij homo was! De zussen laten geen middel onbenut om het huwelijk te voorkomen. Dat staat garant voor genante en komische verwikkelingen, die Zus en zo tot een wrangkomische feelgood movie maken. Liefhebbers van films als Bridget Jones' Diary kunnen hun hart ophalen.

Paula van der Oest maakte eerder kleine filmhuisfilms als De trip van Teetje en De nieuwe moeder. Zus en zo is gemaakt voor een groter publiek. De cast komt grotendeels uit de Theatercompagnie van haar echtgenoot Theu Boermans, die zelf een grappige rol heeft. Sylvia Poorta, Anneke Blok en Monic Hendrickx (Poolse Bruid, Nynke) spelen op zeer overtuigende wijze de weinig sympathieke zussen. Jacob Derwig is de broer, Nino.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl (De Volkskrant/VPRO)
NRC Handelsblad
De Filmkrant

Zus & zo
Nederland, 2001
Productie: Jacqueline de Goeij
Regie en scenario: Paula van der Oest
Camera: Bert Pot
Montage: Sander Vos
Art direction: Harry Ammerlaan
Muziek: Fons Merkies
Met: Monic Hendrickx, Anneke Blok, Sylvia Poorta, Jacob Derwig, Halina Reijn, Jaap Spijkers, Theu Boermans, Annet Nieuwenhuijzen
Kleur, 106 minuten
Distributie: RCV

12 september 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 2002 Filmhuis Roosendaal.