Rsd ma 11 (14u) & wo 13 okt Het zuiden - Martin Koolhoven
BoZ di 12 okt 2004
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het Zuiden is een intense, tragische karakterstudie van Martin van Koolhoven (Suzy Q, De Grot en AmnesiA). Van Koolhoven bracht zijn jeugd in Brabant door.Ook de hoofdrollen zijn voor Brabanders: de klasse-acteurs Monic Hendrickx (o.a. De Poolse Bruid en Nynke) en Frank Lammers (o.a. Wilde Mossels). Zij speelt Martje, de sympathieke bazin van een wasserette; hij speelt Loe, een vrachtwagenchauffeur die jaren op het Zuiden reed, maar nu voor de wasserette wil werken. Ze voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Maar Martjes droom valt in duigen, als ze merkt dat Loe ervan schrikt dat ze een borst mist. Daarom stort ze zich op de baby van een Russische tienermoeder (Oksana Akinshina uit Lilya 4-ever). Langzaam verliest Martje de greep op de werkelijkheid. De Filmkrant over Het Zuiden: "Een elementaire, woeste en ontroerende film."

Het Zuiden draait in het kader van het provinciale festival Film in Brabant. Vooraf, behalve op maandagmiddag, worden drie animatiefilms van Brabantse bodem vertoond: Hero, This Side Up en Wad.

Internet Movie DataBase
Filmfestival Rotterdam
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Het zuiden
Nederland, 2004
Productie: Els Vandevorst
Regie: Martin Koolhoven
Scenario: Mieke de Jong
Camera: Menno Westendorp
Montage: Job ter Burg
Muziek: Paul M. van Brugge
Art direction: Floris Vos
Met: Monic Hendrickx, Frank Lammers, Oksana Akinshina, Olga Louzgina
Kleur, 88 minuten

24 september 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2004 Filmhuis Roosendaal.