Rsd wo 26 apr 2000
wo 2 aug 2000
André Hazes: Zij gelooft in mij - John Appel
BoZ ma 24 apr 2000
di 1 aug 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Nederland is groot in documentaires. Bij het laatste International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) ging de prijs voor de beste film naar Zij gelooft in mij, het indringende verslag van een klein jaar uit het leven van André Hazes. Daarna ging de film in een ware zegetocht langs de bioscopen, om nu dus bij ons neer te strijken.

Je hoeft geen fan van Hazes te zijn om dit buitengewoon fraaie portret te kunnen waarderen. Natuurlijk zingt de kleine grote volkszanger een paar smartlappen (eigenlijk is dit genre toch de Nederlands versie van de blues) tijdens grote en kleine optredens. Daarnaast volgen we hem veel achter de schermen en thuis, in zijn villa in Vinkeveen die sprekend lijkt op het huis in de knakworstreclame. André is een man met zeer wisselende gemoedstoestanden, zoveel wordt wel duidelijk. Overspannen van de druk voor een groot optreden, verdrietig over zijn overleden ouders en zijn twee scheidingen, de wanhoop nabij in een crisis in het huwelijk met Rachel en eenzaam starend uit het raam van het huis vol gouden platen. Maar ook uitgelaten, gezellig en altijd beschikbaar voor zijn fans.

Prachtig wordt duidelijk hoe Hazes zijn gevoelens en problemen in zijn teksten tot uiting brengt. Zijn schaamteloze eerlijkheid en de droge, onsentimentele aanpak van Appel maken Zij gelooft in mij tot een mooie, ontroerende film.

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf

André Hazes, Zij gelooft in mij
Nederland, 1999
Regie: John Appel
Productie: Frank van den Engel
Met: André Hazes
Kleur, 91 minuten
Distributie: RCV

7 maart 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.