Rsd do 17 juni 2004 De zaak Alzheimer - Erik Van Looy
BoZ zo 20, ma 21 juni
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Nog niet eerder werd een politieroman van bestsellerauteur Jef Geeraerts voor de bioscoop bewerkt, en dat is jammer, want zijn boeken bevatten materiaal dat vraagt om verfilming. Was hij geen Vlaming maar een Amerikaan, dan was dat ook zeker gebeurd door grote regisseurs als Michael Mann, David Fincher of Christopher Nolan. Regisseur Erik van Looy heeft zich in ieder geval voorgenomen het niet bij één film te laten.

Commissaris Vincke (Koen de Bouw, Lijmen/Het been) en inspecteur Verstuyft (Werner De Smedt) van de Antwerpse politie worden geconfronteerd met de moord op een topambtenaar. Gaandeweg komen ze op het spoor van huurmoordenaar Angelo Ledda (Jan Decleir). Ledda heeft de ziekte van Alzheimer en weet dat zijn einde nabij is. Als hij er achterkomt dat een van zijn slachtoffers een jong kind is, keert hij zich tegen zijn opdrachtgevers en besluit: "Ik wil nog wat krapuul meenemen naar de hel". Aan Vincke en Verstuyft de taak de kluwen van intriges, afrekeningen en netwerken te ontwarren en de zaak tot een goed eind te brengen.

De film was in Vlaanderen een ongelooflijk succes met al meer dan 750.000 bezoekers. De acteurs (de meesten kennen we van de Vlaamse televisie) zijn prima op dreef in deze vakkundig gemaakte, stijlvolle policier. Dat de film in Antwerpen is opgenomen, is voor ons als buren een plezierig extraatje.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

De zaak Alzheimer
België, 2003, 118 minuten
Productie: Erwin Provoost, Hilde De Laere
Regie: Erik Van Looy
Scenario: Carl Joos, Erik Van Looy
Camera: Danny Elsen
Montage: Philippe Ravoet
Art direction: Esther de Goey
Muziek: Stephen Warbeck
Met: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Jan Decleir, Jo De Meyere
Distributie: A-Film

7 mei 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.