Rsd wo 6 nov 2002 Y tu mamá también - Alfonso Cuarón
BoZ di 5 nov 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Tenoch en Julio zijn onafscheidelijk, oversekst en delen alles, ook elkaars vriendin. Tenoch komt uit een steenrijke familie, Julio behoort tot de middenklasse. In de zomer, als hun vriendinnen op vakantie zijn, lopen ze de 28-jarige bloedmooie Luisa tegen het lijf, de vrouw van Tenochs neef Jano. De jongens proberen haar met veel bravoure te verleiden om samen enkele dagen door te brengen op het mooiste strand van Mexico, het imaginaire 'Boca del Cielo' (Poort van de hemel). Tot hun verbijstering gaat Luisa op de uitnodiging in. Tijdens de trip van het bizarre trio leren ze niet alleen elkaar een stuk beter kennen, de wilde autorit richting Boca Del Cielo is ook een 'ride of passage', een overgangsritueel; de jongens worden inderdaad volwassen.

Na Amores Perros is Y tu mama también (En je moeder ook) de tweede film waarin een onthutsend, maar ook liefdevol beeld wordt geschetst van de Mexicaanse samenleving. Door de voice-over van een alwetende verteller en de teovoeging van documentaire-achtige beelden wordt de sociale context net zo belangrijk als het verhaal. De film brak alle recetterecords in Mexico, won prijzen in het buitenland en een Golden Globe-nominatie voor beste niet-Engelstalige film. De geluidsband bestaat uit populaire popsongs, wat zeker bijdraagt aan het grote succes.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
NRC Handelsblad
Filmkrant

Y tu mamá también
Mexico, 2001
Productie: Jorge Vergara, Alfonso Cuarón
Regie: Alfonso Cuarón
Scenario: Carlos Cuarón, Alfonso Cuarón
Camera: Emmanuel Lubezki
Montage: Alfonso Cuarón, Alex Rodriguez
Art direction: Miguel Angel Alvarez
Muziek: José Enrique Fernández, Camilo Lara
Met: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna, Diana Bracho
Kleur, 105 minuten
Distributie: Paradiso

5 okt 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.