Roosendaal do 10 mrt 2011

You Will Meet A Tall Dark Stranger - Woody Allen

Bergen op Zoom zo 20, di 22 mrt 2011
Etten-Leur wo 16 mrt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Alfie (Anthony Hopkins) en Helena (Gemma Jones) zijn uit elkaar. Hij heeft gekozen voor een opzichtige stoeipoes die hem het geld uit de zak klopt en zij voor sherry en een helderziende. Die voorspelt van alles, maar vooral de ontmoeting met een knappe vent. Dochter Sally (Naomi Watts) geneert zich voor vader ťn moeder. Zelf zit ze vast in een lamlendig huwelijk. Haar man Roy (Josh Brolin) heeft ooit een bestseller geschreven en verliest zich nu in het aan de man brengen van variaties van zijn 'meesterwerk'. Zijn writer's block moet maar eens eindigen, want er moet ook brood op de plank. Sally's aantrekkelijke baas wordt in dit licht steeds verleidelijker.

Een super Woody Allen met een vertederende kijk op het menselijk tekort. De jacht op status, erkenning, eeuwige jeugd en de nieuwe liefde gaat ten koste van grote brokken. En al dat gedoe blijft prutswerk in de marge. Centrale boodschap: tel je zegeningen. Allen liet zich inspireren door het feit dat veel mensen in de VS hun heil zoeken bij waarzeggers waarbij ze natuurlijk precies te horen krijgen wat ze willen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant

You Will Meet A Tall Dark Stranger
Verenigde Staten, Spanje 2010, Engels gesproken
Regisseur: Woody Allen
Acteur: Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Freida Pinto, Gemma Jones
Scenario: Woody Allen
Producer: Letty Aronson, Jaume Roures, Stephen Tenenbaum
Camera: Vilmos Zsigmond
Montage: Alisa Lepselter
Speelduur: 98 minuten

zo 13 mrt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.