Rsd wo 30 jan 2002 You can count on me - Kenneth Lonnergan
BoZ zo 27 (19u) & di 29 jan 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Toen Kenneth Lonnergan, de scenarist van Analyze This, zag dat er van zijn originele script niet veel was overgebleven, besloot hij het anders aan te pakken. In zijn debuutfilm You Can Count On Me tekent hij voor het scenario, de regie ťn een van de bijrollen. Voor het scenario sleepte hij alvast een Oscarnominatie in de wacht.

Mark Ruffalo en de voor een tweede Oscar genomineerde Laura Linney (onlangs nog te zien in The House Of Mirth) spelen een broer en een zus die een sterke band met elkaar hebben, omdat ze al jong wees werden. Wel hebben ze hun levens heel verschillend ingericht: Sammy, de zus, leeft een geordend leven in het slaperige stadje Scottsville en voedt als gescheiden moeder haar zoontje Rudy op. Broer Terry leidt een zwervend bestaan: twaalf ambachten, dertien ongelukken en soms zit hij in de gevangenis. Als Terry berooid bij z'n zus aanklopt, is ze vast van plan hem op het rechte spoor te zetten. Vol verve neemt Terry de rol van de man in huis op zich, zeker met betrekking tot de 8-jarige Rudy. Langzaam wordt duidelijk dat Sammy's bestaan helemaal niet zo perfect is. De relatie tussen broer en zus wordt danig op de proef gesteld. Deze knap geconstrueerde film, die precies weergeeft hoe de gewone Amerikaan spreekt, denkt en zich beweegt, werd door Amerikaanse critici lyrisch ontvangen en met talrijke prijzen overladen. Een echte Cinema Paradiso-film.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
NRC Handelsblad
Telegraaf
nog meer Telegraaf

You can count on me
Verenigde Staten, 2001
Regie en scenario: Kenneth Lonnergan
Productie: Martin Scorsese e.a.
Camera: Stephen Kazmierski
Muziek: Lesley Barber
Met: Amy Ryan, Michael Countryman, Adam LeFevre, Halley Feiffer
Kleur, 112 minuten
Kijkwijzer: 12

8 dec 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.