Rsd wo 25 mei 2005 The Woodsman - Nicole Kassell
BoZ ma 23, di 24 mei 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 Walter Rossworth (Kevin Bacon, bekend van Mystic River) heeft een lange weg te gaan als hij terugkeert in de maatschappij na jarenlang vastgezeten te hebben wegens pedofilie. Veroordeeld door zijn omgeving en geplaagd door zijn geaardheid lukt het maar moeizaam zijn leven op te pakken. Het liefst blijft hij onopgemerkt en aan de zijlijn, maar zijn psychiater eist actieve medewerking en ook wordt hij op de huid gezeten door een politieman die ervan overtuigd is dat hij in zijn oude gedrag terug zal vallen. Zelf weet hij ook wel dat de kans op herhaling groot is. Het enige lichtpunt is zijn relatie met Vickie, collega met haar op de tanden, maar net als hij beschadigd.


Voor regisseuse Nicole Kassell is dit haar eerste lange speelfilm. The Woodsman is gebaseerd op een toneelstuk van Steven Fechtner. Het thema pedofilie wordt bezien vanuit de dader. Een dader die niet geŽxcuseerd wordt, maar ook niet veroordeeld. Kevin Bacon laat op beklemmende wijze de problematiek zien, zonder ook maar ergens over de top te gaan. The Woodsman was de openingsfilm van Amerika's alternatieve filmfestival Sundance en werd genomineerd voor de juryprijs.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl

The Woodsman
Verenigde Staten, 2004
Regie: Nicole Kassell
Scenatio: Nicole Kassell, Steven Fechter
Speelduur: 87 minuten
Met: Kevin Bacon, Kyra Sedgwick, Mos Def, Benjamin Bratt, Lee Daniels

14 april 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.