Rsd wo 14 mrt 2001 Wonder Boys - Curtis Hanson
BoZ ma 12 & di 13 mrt 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Wie vorig jaar The Cider House Rules (score 8,49) zag, hoeven we niet meer te vertellen wie Tobey Maguire is. Voeg daar een ongebruikelijke rol van Michael Douglas aan toe (o.a. Falling Down en Basic Instinct) en laat die twee de sterren van de hemel spelen onder de vakkundige regie van Curtis Hanson (o.a. L.A. Confidential) en je hebt een fantastische avond met Wonder Boys.

Het leven van de 50-jarige Engelse professor en schrijver Grady (Douglas) verloopt niet bepaald vlekkeloos. Zijn boek is nog steeds niet af. Verder kampt hij met een gestolen auto, een dode hond in zijn kofferbak, een labiele student (Maguire), zijn vrouw die hem verlaten heeft en een zwangere maîtresse (Frances McDormand, bekend van Fargo). Dit allemaal in één weekend, waarin Grady ook nog eens op de huid wordt gezeten door zijn uitgever (Robert Downing Jr.).

Curtis Hanson weet de opeenstapeling van kolderieke situaties op een bekwame manier in de hand te houden en geeft te midden van deze ogenschijnlijk chaotische wirwar toch nog een zekere diepgang aan de hoofdpersonages mee. Michael Douglas is in opperbeste vorm als de luiwammes die zich door zijn onverantwoorde levensstijl diep in de nesten werkt. Tobey Maguire speelt de zonderlinge buitenstaander met de mooi-afwezige blik, die langzaam uit zijn schulp kruipt. Wat ons betreft goed voor een paar Oscars. "Wonder Boys is pure pleasure" (Newsweek).

Officiële site
Internet Movie Database
Filmkrant
NRC
Parool
Telegraaf

Wonder boys
Verenigde Staten, 2000
Productie: Scott Rudin en Curtis Hanson
Regie: Curtis Hanson
Scenario: Steve Kloves
Camera: Dante Spinotti
Montage: Dede Allen
Art direction: Jeannine Oppewall
Muziek: Christopher Young
Met: Michael Douglas, Tobey Maguire, Frances McDormand, Katie Holmes, Robert Downey Jr.
Kleur, 112 minuten
Distributie: Warner

11 februari 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.