Roosendaal do 17 feb 2011

Winter's Bone - Bebra Granik

Bergen op Zoom zo 20, di 22 feb 2011
Etten-Leur wo 23 feb 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Ree is nog maar zeventien maar draagt al een hele verantwoordelijkheid. Haar drugdealende vader Jessup is er vandoor, en nu heeft Ree de zorg voor haar labiele moeder en jongere broer en zus. Het gezin woont in een gammel huis in de kille en rauwe Ozark Mountains van Missouri, waar het leven zwaar is. Een groot gedeelte van de bevolking is verslaafd aan crystal meth. Iedereen is arm en niemand vertrouwt elkaar. Nee, Ree moet haar eigen boontjes doppen. Tot overmaat van ramp heeft Jessup na zijn laatste arrestatie het huis als borg opgegeven. Ree moet hem vinden, anders staat het gezin op straat. De enigen die haar kunnen helpen zijn criminele familieleden, die niet op Jessups terugkeer zitten te wachten. Er staat Ree een gevaarlijke tocht te wachten.

Winter’s Bone was de grote winnaar op het Sundance Festival en werd lovend ontvangen door de critici. Vooral Debra Graniks realistische, robuuste stijl wordt geprezen. Je voelt als kijker gewoon het uitzichtloze bestaan in de Ozark Mountains. De twintigjarige Jennifer Lawrence spat van het doek als Ree en werd genomineerd voor een Golden Globe.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC Next

Winter's Bone
VS 2010, Engels gesproken
Regie: Debra Granik
Scenario: Debra Granik, Anne Rosellini, gebaseerd op de roman van Daniel Woodrell
Camera: Michael McDonough
Montage: Affonso Gonçalves
Art direction: Mark White
Muziek: Dickon Hinchliffe
Acteurs: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Ashlee Thompson, Isaiah Stone
Speelduur: 100 minuten

za 22 jan 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.