Rsd wo 11 feb 99 The Winter Guest - Alan Rickman
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


The Winter Guest van Alan Rickman hebben we vorig jaar door omstandigheden alleen in Bergen op Zoom kunnen vertonen. Maar omdat iedereen deze film zo mooi vond (score 8.32) willen wij hem alsnog het Roosendaals publiek voorschotelen. Oorspronkelijk is The Winter Guest een toneelstuk, dat acteur Alan Rickman (o.a. Micheal Collins, Sense And Sensibility) ook al regisseerde. In zijn film brengt hij de ijzige sfeer van een winterdag in een Schots vissersdorpje op een overtuigende wijze in beeld.

Centraal staan de excentrieke dorpsbewoners, zoals de weduwe Frances die het verlies van haar man verwerkt, haar 16-jarige puberzoon Alex die zijn eerste stappen op het liefdespad zet en haar moeder Elspeth die vecht tegen de ouderdom en probeert haar dochter vertrouwen en liefde terug te geven. De weersomstandigheden zijn symbolisch voor de toestand waarin de personages zich bevinden.

Phyllida Law vertolkt Elspeth. Emma Thompson is haar tegenspeelster, haar eigen dochter. De schitterende acteerprestaties van beide vrouwen worden prachtig ondersteund door de intieme muziek van Michael Kamen. The Winter Guest is op diverse filmfestivals bekroond.

.Homepage: Winter Guest


The winter guest
Engeland, 1997.
Productie: Ken Lipper, Edward R. Pressman en Steve Clark-Hall.
Regie: Alan Rickman.
Scenario: Sharman MacDonald & Alan Rickman.
Camera: Seamus McGarvey.
Geluid: Colin Nicholson.
Montage: Scott Thomas.
Muziek: Michael Kamen.
Met: Emma Thompson, Phyllida Law, Gary Hollywood, Arlene Cockburn.
Distributie: Moonlight Films/Three Lines Pictures.

11 januari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.