Rsd wo 28 jan 2009

Where in the World is Osama Bin Laden? - Morgan Spurlock

BoZ di 27 jan 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Gelukkig is Morgan Spurlock weer helemaal gezond, na zijn hamburgerdieet in Super Size Me, en klaar voor een nieuwe uitdaging: het vaderschap. Maar in wat voor wereld komt zijn kind straks terecht? Een wereld die bang is voor terrorisme en ťťn man in het bijzonder: Osama Bin Laden. Tijd om er iets aan te doen. In Where in the World is Osama Bin Laden neemt Spurlock het dus op tegen een veel dodelijkere multinational dan McDonalds, namelijk Al Qaida.

Via Egypte, Marokko, Saoedi-ArabiŽ, IsraŽl, Pakistan en Afghanistan gaat Spurlock hoogstpersoonlijk op zoek naar de meestgezochte terrorist op aarde. Want wat hebben actiefilms uit Hollywood ons geleerd? Dat ingewikkelde internationale problemen het best opgelost kunnen worden door ťťn eenzame held! En terwijl Spurlock aan de andere kant van de wereld went aan het idee dat hij binnenkort vader wordt maakt hij en passant kennis met de Islam en leert hij dat de meeste moslims, net als wij in het Westen, ook een hekel hebben aan Osama Bin Laden. Spurlocks missie is verpakt in een dynamisch gemonteerd jasje, compleet met een lekkere soundtrack, zoals we dat kennen van Michael Moore. Een documentaire die kijkt als een actiefilm.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Where in the World is Osama Bin laden?
Verenigde Staten, 2008, gesproken in tal van talen
Productie en regie: Morgan Spurlock
Scenario: Jeremy Chillnick, Morgan Spurlock
Camera: Daniel Marracino
Montage: Julie Kombardi
Met: Morgan Spurlock
Speelduur: 93 minuten

23 dec 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.