Rsd do 8 apr 99 Western - Manuel Poirier
BoZ di 13 apr 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Western is de vierde lange speelfilm van Manuel Poirier, een Peruaan die in NormandiŽ woont. Western gaat niet over cowboys en indianen, maar over de prachtige landschappen van NormandiŽ en het geluk van de gewone man. Doordat Poirier voor het brede Cinemascope-formaat koos, krijgt de film een 'grootse' uitstraling, waardoor hij bij vlagen doet denken aan een western.

De Catalaan Paco is vertegenwoordiger in schoenen en komt door een reeks grappige gebeurtenissen in aanraking met de Russische levenskunstenaar Nino. Met deze berooide, charmante metgezel trekt hij wandelend, liftend en soms zelfs op handen lopend door een bizar landschap. Gelukkig voor hen wonen in het wilde westen van Frankrijk hordes alleenstaande vrouwen, die gecharmeerd zijn van de twee. Nu eens eten de mannen bij de een en dan weer slapen ze bij de ander. Daarbij houden ze scherp in de gaten wie van beiden het meeste succes heeft. Ze streven hardnekkig naar het grote geluk.

Western is een heerlijke road-movie, die in Cannes bekroond is met de juryprijs. Zeker voor wie er wel eens naar verlangt om huis, tuin en keuken achter zich te laten en het romantische avontuur op te zoeken, is Western een aangename belevenis.

Western
Frankrijk, 1997, kleur, 136 minuten.
Productie: Maurice Bernart en Michel Saint-Jean.
Regie: Manuel Poirier.
Scenario: Manuel Poirier en Jean-FranÁois Goyet.
Camera: Nara Keo Kasal.
Geluid: Jean-Paul Bernard.
Montage: Yann Dedet.
Muziek: Bernardo Sandoval.
Met: Sergi Lopez, Sacha Bourdo, Elisabeth Vitali, Marie Matheron.
Distributie: Cinemien.

10 maart 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.