Rsd do 24 feb & wo 1 mrt 2000 Waking Ned - Kirk Jones  
BoZ ma 28 & di 29 feb 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Waking Ned is een ontroerend en geestig portret van de tweeŽnvijftig, merendeels bejaarde bewoners van het Ierse kustplaatsje Tullymore. Als bekend wordt dat de hoofdprijs van de lotto in het dorpje gevallen is begint het feest al voor men weet wie nu precies de winnaar is. Die wordt uiteindelijk met een grijns op het gezicht dood voor zijn televisie aangetroffen, het lot in de hand. Daar men het grote geld niet graag aan Tullymore voorbij ziet gaan, wordt onder het genot van drank en meatpie een complot gesmeed, waarbij men veelvuldig bewijst dat het groeien der jaren niet altijd gepaard gaat met een afnemende dwaasheid.

Waking Ned wordt gedragen door een aantal schitterende oude acteurs, waaronder David Kelly en de onlangs verongelukte Ian Bannen. De film roept een moeilijk bedwingbare neiging op meteen een vakantie naar Ierland te boeken. De prachtige opnames van het landschap en het gezellige dorpsleven doen een grote inbreng van de plaatselijke VVV vermoeden. Het feit dat de hele film niet in Ierland maar op het Britse eiland Man opgenomen is, mag die pret niet drukken: het levert alleen een extra vakantiebestemming op!

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

Waking Ned
Groot BrittaniŽ, 1999
Productie: Glynis Murray en Richard Holmes
Scenario en regie: Kirk Jones
Camera: Henry Braham
Montage: Alan Strachan
Art direction: Mark Tanner
Muziek: Shaun Davey
Met: Ian Bannen, David Kelly, Fionnula Flanagan, Susan Lynch, James Nesbitt
Kleur, 95 minuten
Distributie: Cinemien

28 december 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.