Rsd wo 23 apr 2008

Vier Minuten - Chris Kraus

BoZ di 22 apr 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Als onderdeel van het Primavera kamermuziekfestival, deze maand verder op drie dagen in de Roosendaalse cultuurtempel St Jan, wordt de film Vier Minuten op woensdag 23 april voorafgegaan door een miniconcert van het Roosendaals Kopercollectief. Dit blaasorkest, bestaand uit Edwin van Pruijssen, Herman Beaujon, Mandy van Andel en Thomas Bruijns - trompet; Hugo Luijsterburg en Martijn Ernest - hoorn en Lars de Bie en Steven Dekkers op trombone, heeft onder leiding van Thomas Bruijns een vijftal stukken ingestudeerd. Het zijn speciale bewerkingen van Edward Elgar's Nimrod, Jupiter van Gustav Holst, Carnaval de Venice van Jean-Baptiste Arban, het lied Someone to Watch Over Me van George Gershwin en Summon the Heroes van John Williams, oorspronkelijk geschreven voor de opening van de Olympische spelen van 1996.

Vier Minuten volgt Traude Krüger, een verbitterde oude vrouw die haar hele leven al pianoles geeft in een vrouwengevangenis. Zij wordt opgeschrikt uit haar dagelijkse routine als ze geconfronteerd wordt met Jenny, een jonge gevangene met een opmerkelijk muzikaal talent. Het heftige, agressieve karakter van Jenny bemoeilijkt de lessen. Daarbij komt dat zij er geheel andere muzikale voorkeuren op nahoudt dan haar docente, die haar wil klaarstomen voor een groot klassiek pianoconcours in Berlijn. Een missie die nog verder gecompliceerd wordt door het feit dat de vrouwen allebei een flink trauma uit het verleden te verwerken hebben.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Vier minuten
Duitsland, 2006, Duits gesproken
Productie: Alexandra en Meike Kordes
Regie en scenario: Chris Kraus
Camera: Judith Kaufmann
Montage: Uta Schmidt
Art direction: Silke Buhr
Muziek: Annette Focks
Met: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung, Sven Pippig, Richy Müller, Jasmin Tabatabai
Speelduur: 112 minuten

9 maart 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.