Rsd wo 6 okt 99 La vie rêvée des anges - Eric Zonca  
BoZ di 5 okt 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Twee jonge vrouwen ontmoeten elkaar in de fabriek waar ze werken. Isa zoekt woonruimte en trekt bij Marie in, waarop een vriendschap opbloeit tussen de twee zeer verschillend geaarde meisjes. Isa komt open en hartelijk over, terwijl Marie schuchter, weerbarstig en onberekenbaar is. De karakters gaan geleidelijk sterk botsen, zeker wanneer Marie zich verliest in relaties met foute vriendjes en Isa in een gevonden dagboek van een onbekende die in coma ligt.

Elodie Bouchez en Natacha Régnier zijn meermalen bekroond voor hun onvergetelijke acteerprestaties in deze film. Debuterend regisseur Eric Zonca laat ons twee mensen van vlees en bloed ontmoeten. Hij heeft oog voor bepalende details als de dramatische kracht van gezichtsexpressies, en toont een hoeveelheid psychologisch inzicht en liefde voor zijn personages die je zelden aantreft in hedendaagse films. Beide meisjes hebben duidelijk de nodige ellende achter de rug, al kom je daar weinig specifieks over te weten. Toch staat dat een optimistische levenshouding niet in de weg. La vie rêvée des anges is een ontroerend en indrukwekkend statement tegen cynisme.

Internet Movie Database
De Telegraaf
de Filmkrant
Het Parool
Film is slechts licht in de duisternis

La vie rêvée des anges
Frankrijk, 1998
Productie: François Marquis
Regie: Erick Zonca
Scenario: Erick Zonca, Roger Bohbot, Virginie Wagon
Camera: Agnès Godard
Montage: Yannick Kergoat
art direction: Jimmy Vansteenkiste
Muziek: Yann Thiersen
Met: Elodie Bouchez, Natacha Régnier, Patrick Marcado, Jo Prestia, Grégoire Colin
Kleur, 113 minuten
Distributie: Cinemien

8 september 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.