Rsd do 12 okt 2000 Victor... pendant qu'il est trop tard - Sandrine Veysset
BoZ ma 16 okt 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Twee jaar geleden draaiden we de debuutfilm van Sandrine Veysset, die ook al zo’n titel had die alleen door leden van de Alliance Française uit te spreken is: Y aura-t-il de la neige à noël? Dat was een dramatisch verhaal over een vrouw die met haar zeven kinderen vreselijk afzag bij een tirannieke man op een primitieve boerderij. Die indrukwekkende film werd destijds goed bezocht en hoog gewaardeerd, dus vertonen wij graag Veysset’s tweede, die in Rotterdam de Juryprijs kreeg. Opnieuw een ellendig verhaal (de titel geeft het al aan: het is te laat), maar met een optimistische en troostrijke wending.

Victor is thuis weggelopen nadat hij zijn ouders met perverse seksspelletjes in de weer zag. We treffen hem op de kermis, waar hij opgevangen wordt door de eigenaar van de carrousel. Deze dumpt Victor bij een jonge prostituée, die eigenlijk wel genoeg heeft aan haar eigen ellende en niet bepaald zit te wachten op een problematisch jongetje. Hoe die twee toch samen uit het dal klimmen wordt getoond met het oog voor detail dat we kennen uit Veysset’s eersteling. Opnieuw een uiterst realistisch sprookje, waarin bewust veel vaag gehouden wordt, maar de strekking overduidelijk overkomt.

Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant
Film is slechts licht in de duisternis

Victor... pendant qu'il est trop tard
Frankrijk, 1998
Productie: Humbert Balsan
Regie en scenario: Sandrine Veysset
Camera: Helene Louvart
Montage: Mathilde Grosjean
Art direction: Thomas Peckre
Muziek: Henri Ancilotti
Met: Jeremy Chaix, Lydia Andrei, Mathieu Lane, Skan Guenin, Chantal Malebert
Kleur, 90 minuten
Distributie: Cinemien

19 aug 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.