Rsd wo 26 mei 99 Very Bad Things - Peter Berg
BoZ ma 24 mei 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het huwelijk is altijd al een dankbaar onderwerp geweest in romantische komedies, denk maar eens aan Four Weddings And A Funeral, Muriel’s Wedding of My Best Friend’s Wedding. Very Bad Things laat zien dat het allemaal niet zo rooskleurig hoeft te zijn. Het is dan ook de eerste echte zwarte komedie met een aanstaand huwelijk als lijdend voorwerp.

De bruid in wording (Cameron Diaz) lijkt zich een kwarteeuw te hebben voorbereid op de ‘dag van haar leven’. Maar eerst zal haar toekomstige echtgenoot met zijn broers en vrienden zijn vrijgezellenfuif in Las Vegas, 'the city of sins', gaan vieren. Onder elkaar gedragen deze vijf doorsnee burgermannetjes zich veel stoerder dan in hun dagelijkse leven. Hun grootste angst tijdens dit uitstapje is dan ook om als ‘loser’ aangezien te worden. Dit leidt tot overmatig drank- en drugsgebruik, waardoor dit ‘mannelijk onderonsje’ flink uit de hand loopt. Maar niets lijkt het huwelijk nog te kunnen stoppen.

Bij sommige situaties in Very Bad Things komen ongetwijfeld Shallow Grave en The Last Supper voor de geest. Het is die gedurfde ‘over the top’-humor die de gecreŽerde spanningen meesterlijk weet te ontladen. In dat opzicht evenaart de als regisseur debuterende acteur Peter Berg het werk van Quentin Tarantino (Reservoir Dogs en Pulp Fiction). Hij vertelt zijn verhaal echter op een simpelere manier, maar dat neemt niet weg dat Very Bad Things zeer spannend en verrassend is opgebouwd.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
Telegraaf
Film is slechts licht in de duisternis

Peter Berg, VS, 1998, kleur, 101 minuten

14 april 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.