Rsd ma 14 feb 14u, wo 16 feb Verborgen gebreken - Paula van der Oest
BoZ di 15 feb 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Al vaker werden er filmscripts gemaakt naar boeken van Renate Dorrestein, maar de succesvolle schrijfster miste naar eigen zeggen altijd de kern van haar boeken en hield verfilming steeds tegen. De bewerking van Verbogen gebreken door Tamara Bos was de eerste die de goedkeuring van de schrijfster kreeg. Paula van der Oest, bekend van prachtfilms als De trip van Teetje, De nieuwe moeder en Zus en zo, maakte er een mooie film van in een schilderachtig Schots landschap.

De tienjarige Chris en haar jongere broertje Tommie maken deel uit van een chaotisch modern gezin. Op vakantie in Schotland loopt het dramatisch uit de hand, en ze nemen de benen. Op de boot naar het eiland Mull verschuilt het tweetal zich in de auto van de oude Agnes, die met de as van haar geliefde overleden broer op weg is naar het vakantiehuis van haar familie. Het begin van een stroom van gebeurtenissen, waarbij ook veel uit het verleden duidelijk wordt.

Verborgen gebreken munt uit door het prachtige spel van de inmiddels 80-jarige Henny Orri met de kinderen. Het is een meeslepend verhaal met veel lagen en soms fantastische wendingen, dat niet alleen boeit en vermaakt, maar vooral de manier toont waarop vrouwen in deze tijd leven en geleefd worden.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Verborgen gebreken
Nederland, 2004
Productie: Jacqueline de Goeij, Bob Last
Regie: Paula van der Oest
Scenario: Tamara Bos
Camera: Bert Pot
Art direction: Ursula Cleary
Muziek: Fons Merkies
Met: Henny Orri, Priscilla Knetemann, Erik van der Donk, Monic Hendrickx
Kleur, 103 minuten
Distributie: Independent

12 januari 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2005 Filmhuis Roosendaal.