Rsd wo 15 juni 2005 Vera Drake - Mike Leigh
BoZ zo 12 en di 14 juni 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Wife. Mother. Criminal. De tagline van Vera Drake zegt genoeg. Vera Drake (Imelda Staunton) is de liefste vrouw die er is. Ze is de hele dag in de weer. Ze poetst de huizen van rijke Londenaren, wipt daarna even langs bij haar moeder die het bed nauwelijks uitkomt, loopt nog even binnen bij een zieke buurman om een kopje thee voor 'm te maken en gaat dan thuis het eten opzetten. Ze noemt iedereen schat en helpt mensen waar ze kan.

Op vrijdag wijkt Vera's rooster af. Ze verricht namelijk ook abortussen. Bij jonge meiden die zijn verkracht, overspelige vrouwen en moeders die al acht kinderen hebben. En ze doet het allemaal voor niets, omdat ze die vrouwen niet aan hun lot kan overlaten. Tot er eentje in het ziekenhuis terechtkomt en de politie gewaarschuwd wordtÖ

Vera Drake is een prachtig, intiem Brits jarenvijftigdrama van Mike Leigh, van wie we eerder o.a. Secrets and Lies en Topsy-Turvy vertoonden. Zijn regie werd in Groot-BrittanniŽ bekroond met een BAFTA, evenals Imelda Stauntons uitmuntende acteerwerk.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Vera Drake
Groot BrittanniŽ, Nieuw-Zeeland, Frankrijk 2004
Speelduur:125 minuten
Regisseur: Mike Leigh
Acteurs: Imelda Staunton, Richard Graham, Eddie Marsan, Anna Keaveney

16 mei 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.