Bergen op Zoom zo 30, ma 31 mrt 2014

Venus in Fur - Roman Polanski

Roosendaal do 27 mrt 2014
Etten-Leur wo 2 apr 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Toneelregisseur Thomas heeft een lange dag achter de rug vol audities voor zijn nieuwe productie, een theaterversie van het beruchte boek Venus im Pelz van Leopold von Sacher-Masoch. Net als hij naar huis wil gaan komt Vanda (Emmanuelle Seigner) binnen. Thomas (Mathieu Amalric) probeert de verregende vrouw snel de deur uit te werken, maar maar dat laat ze niet zomaar gebeuren. Vanda komt lichtelijk ordinair en niet al te intelligent over, maar als ze toch de kans krijgt haar acteertalent te tonen lijkt ze wel een ander mens.

Thomas laat zich verleiden het spel mee te spelen, en de sessie verandert zo langzaam in het seksueel getinte stuk zelf (de term masochisme is afgeleid van de naam van de schrijver), tot het punt waarop spel en werkelijkheid volledig door elkaar lopen. Zoals de duivelse actrice een manipulatief spel met de regisseur speelt, zo doet Polanski dat, in deze Franstalige film (laat u vooral niet misleiden door de titel), met de kijker.

Seigner is in het dagelijks leven getrouwd met Polanski, Amalric lijkt sprekend een jongere versie van de regisseur. Puur toeval, zegt hij zelf, maar het geeft zijn briljante nieuwe film een extra persoonlijk laagje.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal

Venus in Fur
Frankrijk 2013, Frans gesproken
Regie: Roman Polanski
Scenario: David Ives, Roman Polanski
Camera: Pawel Edelman
Montage: Hervé de Luze, Margot Meynier
Art Direction: Bruno Via
Acteurs: Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric
Speelduur: 96 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.