Rsd do 18 sep 2008

Un baiser s'il vous plaît - Emmanuel Mouret

BoZ di 23 sep 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Een vrijblijvende vrijpartij terwijl je een relatie met iemand anders hebt, is dat mogelijk? In deze elegante, luchtige film van en met Emmanuel Mouret in ieder geval niet. De vraag komt aan de orde als Gabriel in Nantes een lift geeft aan Emilie, daar aanwezig voor zaken. Allebei hebben ze een relatie, maar toch gaan ze gezellig samen eten. Van de kus waar dat onherroepelijk op uit gaat lopen komt het net niet. In plaats daarvan vertelt Emilie het verhaal van haar vrienden, wiskundeleraar Nicolas (Mouret) en laborante Judith (Virginie Ledoyen). De stuntelige Nicolas komt seksueel niet aan zijn trekken in zijn eigen relatie, en vraagt de bevriende Judith om hulp. Na aarzeling stemt ze in met een vrijblijvende vriendendienst, maar ja, dan slaat ook de passie toe. Dat kun je zo hebben, maar geef er vervolgens maar eens een draai aan. Zowel tegenover elkaar als tegenover de eigen partner, de rijke apotheker Claudio.

Seks komt in Franse films meestal neer op heel veel praten. Dat is ook in deze raamvertelling het geval. Zelden gebeurt het echter zo virtuoos, intelligent en grappig als in Un baiser s’il vous plaît. Kleine intermezzo’s met klassieke muziek geven de film een mooie, plechtige lading.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Un baiser s'il vous plaît
2007, Frankrijk, Frans gesproken
Regisseur: Emmanuel Mouret
Acteurs: Virginie Ledoyen, Emmanuel Mouret, Julie Gayet, Michael Cohen, Frédérique Bel, Stefano Accorsi, Mélanie Maudran
Speelduur: 110 minuten

14 aug 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.