Rsd do 17 apr 2008

Tuya's Marriage - Quanang Wang

BoZ zo 20, ma 21 apr 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Met een invalide man, de zorg voor schapen en kinderen en geen uitkering om op terug te vallen lukt het de Mongoolse Tuya niet meer de boel aan elkaar te breien. Ze krijgt last van haar gezondheid en de dokter adviseert haar rust te nemen. Traditiegetrouw volgens de herderscultuur ligt de enige oplossing in het nemen van een nieuwe echtgenoot. De toegestroomde huwelijkskandidaten willen dat Tuya naar de stad trekt en afscheid neemt van haar oude leven en haar Bater in een tehuis stopt. Loyaal aan haar eigen lieve en sullige man en aan haar geboortegrond probeert ze zodanig te schipperen dat niemand er ongelukkig van zal worden.

Door uitbreidende industrialisatie dreigen het prachtige Mongoolse landschap en de herderscultuur in rap tempo te verdwijnen. Deze kleine film laat met prachtige sfeerbeelden zien wat we straks gaan missen. De vakjury van het filmfestival in Berlijn werd zodanig betoverd dat een Gouden Beer in ontvangst genomen mocht worden.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Tuya's Marriage
China, 2006, Mandarijns gesproken
Productie: Yan Ju Gang
Regie: Wang Quan An
Scenario: Lu Wei, Wang Quan An
Camera: Lutz Reitemeier
Montage: Wang Quan An
Art direction: Hui Yuan
Met: Yu Nan, Bater, Baolier, Zhaya
Speelduur: 86 minuten

10 feb 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2008 Cinema Paradiso.