Rsd do 7 feb 2008

Tussenstand - Mijke de Jong

BoZ ma 11 feb 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Je kunt gescheiden zijn, maar als je een kind hebt blijf je op elkaar aangewezen. Er moet gecommuniceerd worden, voor en over het kind. Martin en Roos (Marcel Musters en Elsie de Brauw) zitten in hun maag met puberzoon Isaac, die zich steeds meer terugtrekt. Zo stil als Isaac is, zo rap en snel zijn zijn ouders van de tongriem gesneden. Hun kibbelgesprekken in restaurants volgen een ingeslepen patroon. Ondertussen zoekt Isaac net als de hoofdpersoon in de film Bin-Jip van Kim Ki-duk zijn heil in de huizen en levens van vreemden, als een inbreker die niets steelt.

Tussenstand valt op door de unieke manier waarop de film tot stand kwam. Een uitgeschreven scenario werd weggegooid, waarna het verhaal via geďmproviseerde gesprekken opnieuw tot stand kwam. Waar normaal in gesprekken het gezicht van de spreker getoond wordt, kiest Mijke de Jong voor een tegengesteld perspectief: we kijken in het gezicht van de luisteraar. Daar valt zeker zoveel informatie te halen.
Bij de premičrevoorstelling mochten gescheiden paren die samen kwamen kijken gratis binnen. Bij ons moet iedereen gewoon betalen, maar er valt ongetwijfeld voor velen heel wat te herkennen.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Tussenstand
Nederland 2007, Nederlands gesproken
Regisseur: Mijke de Jong
Acteurs: Elsie de Brauw, Marcel Musters, Stijn Koomen
Scenario: Jolein Laarman, Mijke de Jong
Camera: Ton Peters
Componist: Paul M. van Brugge
Speelduur: 80 minuten

17 jan 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.