Rsd do 24 juli 2008

Tricks - Andrzej Jakimowski

BoZ di 29 juli 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Elka is de grote zus van Stefek. Hij adoreert haar. En haar vriendje. Als Elka het te druk heeft – en dat is vaak – mag Stefek mee op zijn brommer of in zijn auto. Stefek hangt veel rond bij de winkel van hun moeder of speelt in de buurt van het station. Hij wacht uren op het perron om te zien wie er in en uitstappen. Elke ochtend ziet hij dezelfde mysterieuze man met de krant overstappen. En elke ochtend wordt Stefek zekerder van zijn zaak: die man is zijn vader! Vader is jaren geleden weggelopen bij zijn gezin, maar Stefek zal hem wel eens even teruglokken. Hij en zijn grote zus kennen namelijk trucjes om het lot te bespelen.

Tricks, of Sztuczki in het Pools, is een hele sympathieke en warme film over het leven van een zesjarig jongetje op het Poolse platteland. De zon schijnt lekker, het leven is loom, de rokjes zijn kort en de benen lang. Een lekkere zomerfilm dus.

Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Tricks
Polen, 2007
Regie, productie, scenario: Andrzej Jakimowski
Camera: Adam Bajerski
Montage: Cezary Grzesiuk
Art direction: Ewa Jakimowska
Muziek: Tomasz Gassowski
Met: Damian Ul, Ewelina Walendziak, Rafal Guzniczak, Tomasz Sapryk, Iwona Fornalczyk
Speelduur: 96 minuten

18 juni 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.