Rsd do 25 april 2002 Tout va bien (on s'en va) - Claude Mouriéra
BoZ ma 29 april 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na Dis-moi que je rêve heeft Claude Mouriéra weer een familiedrama gemaakt. Nu met steracteurs als Michel Piccoli, Miou-Miou, Sandrine Kiberlain en Natascha Régnier als vader en drie zussen. Het scenario is van hemzelf.

In Tout va bien (on s'en va) zie je de documentairemaker die Mouriéra van oorsprong is: toevalligheden en verrassingen vormen belangrijke elementen in deze karakterstudie van drie compleet verschillende zussen. Met groot psychologisch inzicht legt hij de verhoudingen bloot tussen de zussen onderling, en tussen de vader en zijn dochters, waarbij je als toeschouwer nooit weet of ze elkaar gaan slaan of omhelzen. Alles gaat goed met de meiden, totdat de vader na vijftien jaar afwezigheid komt opdagen. De vriendschap van de zussen komt danig onder druk te staan als zij geconfronteerd worden met de herinneringen die zij ieder apart aan deze man hebben.

De film is in 2001 in Rotterdam gepresenteerd en heeft diepe indruk gemaakt. Mouriéra is een onopvallende man zonder bravoure, niet het clichébeeld van de Franse filmmaker, maar hij kan orkanen veroorzaken.

Internet Movie DataBase
De Telegraaf
Parool
NRC Handelsblad
de Filmkrant

Tout va bien (on s'en va)
Frankrijk, 2000
Productie: Jean-Michel Rey en Philippe Liégeois
Regie en scenario: Claude Mouriéras
Camera: William Lubtchansky
Montage: Monique Dartonne
Geluid: Jean-Pierre Duret
Met: Michel Piccoli, Miou-Miou, Sandrine Kiberlain, Natacha Régnier, Caroline Pili
Kleur, 95 minuten
Distributie: Filmmuseum
Kijkwijzer: AL

9 maart 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.