Roosendaal do 2 dec 2010

Tirza - Rudolf van den Berg

Bergen op Zoom zo 5, di 7 dec 2010
Etten-Leur wo 8 dec 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Alles wat Jörgen Hofmeester (Gijs Scholten van Aschat) aanraakt mislukt: hij is weggesaneerd als uitgever, zijn vrouw (Johanna ter Steege) is jaren geleden met de noorderzon vertrokken en zijn oudste dochter wil niets meer van hem weten. Maar wat wil je ook met zo’n introverte, kille en afstandelijke man. Gelukkig heeft hij dochter Tirza (Sylvia Hoeks) nog, zijn oogappel. Jörgens wereld komt behoorlijk op zijn kop te staan als Tirza aankondigt na haar eindexamen met haar Marokkaanse vriendje Choukri (Nasrdin Dchar) naar Namibië te vertrekken. Jörgen is not amused: in dat verre Afrika kan haar van alles overkomen. Bovendien vindt hij die hele Choukri maar niets. Hij lijkt veel te veel op vliegtuigkaper Mohammed Atta, de personificatie van al het kwaad. Als hij niets meer van haar hoort of denkt te horen, besluit Hofmeester af te reizen naar Namibië. Hij wil haar terug.

Tirza is natuurlijk de verfilming van het gelijknamige boek van Arnon Grunberg uit 2006. Lezers van het boek zullen merken dat film een heel ander medium is en dat scenarioschrijvers zich veel vrijheid veroorloven.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Tirza
Nederland, 2010, Nederlands gesproken
Productie: San Fu Maltha, Jeroen Koolbergen
Regie en scenario: Rudolf van den Berg
Camera: Gábor Szabó
Montage: Job ter Burg
Art direction: Benedict Schillemans
Muziek: Bob Zimmerman
Acteurs: Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Johanna ter Steege, Keitumetse Matlabo
Speelduur: 102 minuten

14 nov 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.