Rsd wo 22 maart 2000 Tierra - Julio Medem
BoZ ma 20 maart 2000
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De films van Julio Medem zijn een prachtige introductie op de Europese cinema en tevens een must voor de ware filmliefhebber. Zo haalde Tierra tijdens de filmzomer van 1998 een score van 8,96.

We maken kennis met de man Angel die voortdurend twijfelt aan zijn eigen identiteit. Angel leeft in twee werelden. Hij heeft dan wel een baan bij een chemisch bedrijf, hij is er heilig van overtuigd dat hij een engel is met een bijzondere opdracht. Als insectenverdelger wordt hij door zijn werkgever naar een dorp gestuurd. In deze streek, die ook nog geteisterd wordt door verschrikkelijke stormen, voelt Angel zich onmiddellijk aangetrokken tot Mari en Angela. De twee vrouwen zijn erg verschillend. Mari is een jonge sensuele mannenverslindster, terwijl Angela een meer teruggetrokken type is.

Net als Medem's nieuwste film Los amantes del circulo polar zit Tierra zit opvallend knap in elkaar. Het is een gigantische puzzel waarbij elk stukje een eigen betekenis heeft en tegelijkertijd betrekking heeft op het geheel. Ook al gaat het om een onvoorspelbare film, het eindresultaat ligt niet zwaar op de maag. Het beste is om gewoon alles op je af te laten komen. Door het gebruik van het complete scherm word je in de watten gelegd: de film zit vol met weelderige beeldcomposities die zalig zijn om te bekijken. Indrukwekkend, romantisch en bijzonder stijlvol.

Internet Movie Database
Volkskrant
De Telegraaf
De Filmkrant

Tierra
Spanje, 1996.
Produktie: Fernando de Garcillán.
Scenario en regie: Julio Medem.
Camera: Javier Aguirresarobe.
Geluid: Polo Aledo.
Montage: Ivan Aledo.
Muziek: Alberto Iglesias.
Met: Carmelo Gómez, Emma Suárez, Karra Elejalde, Silke.
Kleur, 122 minuten.
Distributie: RCV/Argus Film.

9 februari 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.