Rsd wo 12 juli 2000 Three Seasons - Tony Bui
BoZ di 11 juli 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het debuut van de 26-jarige Amerikaanse Vietnamees Tony Bui is de eerste in Vietnam gemaakte Amerikaanse productie en een belangrijke stap in de verwerking van Amerikaanse schuldgevoelens. Er worden drie verhalen door elkaar verteld. De traditie wordt vertegenwoordigd door het verhaal van een jonge vrouw die een in afzondering levende monnik verzoent met de dood. Het heden is een gefrustreerde Amerikaan (gespeeld door Harvey Keitel, die de film mee produceerde) die 25 jaar na dato op zoek gaat naar zijn dochter, tijdens de oorlog verwekt. De derde verhaallijn wordt bepaald door een riksjarijder die verliefd wordt op een hoer die werkt voor de nieuwe Vietnamese rijken.

Three Seasons won zowat alle prijzen op het Amerikaanse Sundance Festival. Het is dan ook een mooie, fraai vormgegeven film, met een veel optimistischer boodschap dan het navrante portret dat een paar jaar geleden van het hedendaagse Vietnam gemaakt werd: Cyclo van Tran Anh Hung.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant

Three Seasons
Vietnam/VS, 1999
Regie: Tony Bui
Scenario: Timothy Lin Bui, Tony Bui
Camera: Liza Rintzler
Montage: Keith Reimer
Muziek: Richard Horowitz
Met: Don Duong, Ngong Hiep Nguyen, Harvey Keitel
Kleur, 113 minuten

5 mei 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.