Rsd do 5 jun 2008

Things We Lost in the Fire - Susanne Bier

BoZ zo 8, di 10 jun 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Halle Berry en David Duchovny spelen een leuk jong koppel, met schatjes van kinderen. Manlief komt even onverwachts als tragisch aan zijn eind wanneer hij ingrijpt bij een gevecht. Typisch een geval van zinloos geweld. Helemaal de kluts kwijt realiseert de vrouw zich te laat dat zij de jeugdvriend van haar man is vergeten in te lichten en uit te nodigen voor de uitvaart. Deze junk, briljant neergezet door Benicio del Toro (21 Grams), was door zijn verslaving aan lager wal geraakt en uit hun leven verdwenen. Uit schuldgevoel nodigt de vrouw hem uit om een tijdje te komen logeren, waarbij onder het motto gedeelde smart is halve smart veel verwerking plaatsvindt.

Alle films van de Deense filmmaakster Susanne Bier, Open Hearts, Brothers en After the Wedding scoorden hoog in onze publieksenquêtes. In haar Amerikaanse debuut is eigenlijk alleen de taal veranderd. Opnieuw ontroert ze met grote maar volkomen geloofwaardige emoties, waarbij sentimentaliteit knap vermeden wordt. Als geen ander weet Bier acteurs tot topprestaties te brengen, en dan is het met toppers als Berry en del Toro smullen geblazen.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Things We Lost in the Fire
2007, Verenigde Staten, Engels gesproken
Regisseur: Susanne Bier
Acteurs: Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny, Alexis Llewellyn
Scenario: Allan Loeb
Producer: Sam Mendes, Sam Mercer
Camera: Tom Stern
Componist: Johan Söderqvist
Speelduur: 119 minuten

16 mei 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.