Roosendaal do 5 nov 2009

The Young Victoria - Jean-Marc Vallée

Bergen op Zoom zo 8, di 10 nov 2009
Etten-Leur wo 11 nov 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

Ze staat te boek als de langst heersende vorstin van de Britse geschiedenis. Ruim 63 jaar zat de betovergrootmoeder van de huidige Britse koningin op de troon. Victoria loodste haar land door de Industriële Revolutie en was de eerste keizerin van India. De Britten zijn dol op koningsportretten, getuige de populariteit van de twee Elizabeth-films, Mrs Brown en The Queen. Dan is een biopic over de jonge jaren van Victoria een logische zaak.

Engeland, 1837. Victoria (Emily Blunt) heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Daarnaast zijn er zoveel andere taken die haar aandacht vragen dat haar vrijheid ernstig te lijden heeft. Met de komst van de Duitse prins Albert (Rupert Friend), die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, lijkt dat echter allemaal anders te worden. Onverwacht ontstaat er een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitbloeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Pikant detail: coproducent was Sarah Ferguson, door haar voormalige huwelijk zelf niet onbekend met het Britse koningshuis.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

The Young Victoria
Groot-Brittannië/Verenigde Staten, 2009, Engels gesproken
Productie: Martin Scorsese, Sarah Ferguson, Tim Headington, Graham King
Regie: Jean-Marc Vallée
Scenario: Julian Fellowes
Camera: Hagen Bogdanski
Montage: Jill Bilcock, Matt Garner
Art direction: Patrice Vermette
Muziek: Ilan Eshkeri
Met: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany
Speelduur: 100 minuten

21 okt 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.