Bergen op Zoom ma 24 nov 2014

The Trip to Italy - Michael Winterbottom

Roosendaal wo 26 nov 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


The Observer heeft komieken Steve Coogan en Rob Brydon op reis door ItaliŽ gestuurd om ze verslag te laten doen van hun culinaire ervaringen. We volgen hen bij hun tocht door de meest schilderachtige streken, waar ze aanleggen bij de beste restaurants en hotels. Je kunt het erger treffen in het leven, dat vinden ze zelf ook. Hoewel ze niet te beroerd zijn een cultureel tintje aan hun reis toe te voegen - ze bezoeken vooral locaties waar klassieke Engelse dichters ooit verbleven - houden ze zich vooral bezig met elkaar de loef af te steken met imitaties van beroemdheden. Dat klinkt flauw, maar is onweerstaanbaar komisch.

Tussen alle grappenmakerij door zijn er dramatische ontwikkelingen, zoals het weerzien met een oude geliefde, een auditie voor een Amerikaanse filmrol en het bezoek van een zoon.

Michael Winterbottom roept knap de illusie op dat we naar een documentair verslag kijken, inclusief af en toe een blik in schitterende topkeukens. Charmeren doet de film vooral door de grotendeels geÔmproviseerde gesprekken van Coogan en Brydon, die grossieren in de typisch Britse, hartverwarmende combinatie van welbespraakte arrogantie en ironische zelfspot. Een heerlijk reisje.

Internet Movie Database
Film1
Recensies internationaal

The Trip to Italy
VK/Italië 2014, Engels gesproken
Regie: Michael Winterbottom
Scenario: Michael Winterbottom
Camera: James Clarke
Montage: Mags Arnold, Robbie Gibbon, Paul Monaghan
Acteurs:Steve Coogan, Rob Brydon, Rosie Fellner, Claire Keelan
Speelduur: 108 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.