Rsd wo 4 jun 2008

There Will Be Blood - Paul Thomas Anderson

BoZ zo 1, di 3 jun 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Daniel Day Lewis is niet de meest productieve acteur in de business, maar de rollen die hij speelt zijn legendarisch. De laatste grote film die hij deed was Gangs of New York, daarvoor The Boxer in 1997! In There Will Be Blood schittert hij als de keiharde oliebaron Daniel Plainview die bereid is alles op te offeren als het om zijn imperium gaat. Aan het begin van de film zoekt hij naar zilver, maar vindt hij olie en raakt al gauw bezeten door het zwarte goud. Als hij voor een schijntje het 'waardeloze' land van de familie Sunday overneemt krijgt hij met hun zoon Eli te maken, die zelfverklaard profeet is en met het oliegeld een kerk wil stichten. En ja, de titel zegt het al: er zal bloed vloeienÖ

There Will Be Blood is een nieuw meesterwerk van Paul Thomas Anderson (PTA voor intimi) die we kennen van de briljante mozaÔekfilm Magnolia. Voor There Will Be Blood liet hij voor het eerst zijn gebruikelijke castleden Philip Baker Hall, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly en William H. Macy op stal staan en zette hij de vrij onbekende Paul Dano (Little Miss Sunshine) in voor de rollen van Paul en Eli Sunday.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

There Will Be Blood
Verenigde Staten, 2007, Engels gesproken
Productie: Paul Thomas Anderson, Scott Rudin
Regie en scenario: Paul Thomas Anderson
Camera: Robert Elswit
Montage: Dylan Tichenor
Art direction: David Crank
Muziek: Jonny Greenwood (Radiohead)
Met: Daniel Day Lewis, Paul Dano
Speelduur: 159 minuten

16 mei 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.