Bergen op Zoom ma 26 aug 2013

Thérèse Desqueyroux - Claude Miller

Roosendaal wo 28 aug 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch

- Scores 2013
- Scores 2012
- Scores 2011

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De hoofdpersoon van deze laatste film van Claude Miller trouwt met een man met een moeilijke naam. Vandaar dat de titel ook wel afgekort wordt tot Thérèse D. Audrey Tautou, voor altijd Amélie, speelt een sterke vrouw in een keurslijf. In de jaren twintig wordt ze uitgehuwelijkt aan een oudere, kille en een stuk minder snuggere buurman. De fusie van de families levert een dubbel zo groot landgoed op, maar het leven is er niet minder saai door in het provinciale milieu waar alles draait om uiterlijke schijn. Dromen over persoonlijke ontplooiing en naar Parijs gaan om te ontsnappen aan de bekrompenheid van het plattelandsleven leiden tot niets. Het drijft haar tot een wanhoopsdaad, maar als die mislukt komt ze helemaal klem te zitten.

De meeslepende film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nobelprijswinnaar François Mauriac uit 1927, werd in Cannes vorig jaar vertoond als afsluiter van het festival. Dat was meteen een hommage aan de overleden regisseur, die zijn carrière ooit begon als assistent van nouvelle vague grootheden als Godard, Truffaut en Bresson.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
Officiële facebook

Thérèse Desqueyroux
Frankrijk 2012, Frans gesproken
Regie: Claude Miller
Scenario: Claude Miller, Natalie Carter
Camera: Gérard de Battista
Montage: Véronique Lange
Art direction: Laurence Brenguier
Acteurs: Audrey Tautou, Gilles Lellouche, Anaïs Demoustier, Catherine Arditi
Speelduur: 110 minuten

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2013 Cinema Paradiso.