Bergen op Zoom ma 3 feb 2014

The Lunchbox - Ritesh Batra

Roosendaal wo 5 feb 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Dabawalas heten ze, de vijfduizend mannen die in Mumbai de met liefde bereide warme lunch van moeder de vrouw bij hun werkende echtgenoten afleveren. Kilometers leggen ze af met tientallen maaltijden in tiffins, de befaamde Indiase warmhoudbakjes. Zo werkt het al honderdtwintig jaar, en ook al kunnen de meeste bezorgers lezen noch schrijven, dankzij een ingenieus systeem van kleuren en symbolen komt elke tiffin op de juiste plaats. Behalve dan de lunchbox van Ila.

Heel haar hart en ziel stopt ze in de kookkunst om haar afstandelijke echtgenoot voor zich te winnen, de liefde van de man gaat immers door de maag. De heerlijke maaltjes worden echter bezorgd op het bureau van de knorrige weduwnaar Saajan (Irrfan Khan, Life of Pi, Slumdog Millionaire). Ze beginnen te communiceren door briefjes in de pannetjes te doen. Twee eenzame zielen die elkaar vinden in een krioelende miljoenenstad, omdat de structuur van hun leven door een foutje wordt doorbroken.

The Lunchbox wordt over de hele wereld omarmd als een hartverwarmende en verfrissende feelgood film en is een enorm succes. Onmogelijk om niet geraakt te worden door deze mensen.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
OfficiŽle website

The Lunchbox
India 2013, Engels/Hindi gesproken
Regie en scenario: Ritesh Batra
Camera: Michael Simmonds
Montage: John Lyons
Art direction: Shruti Gupte
Muziek: Max Richter
Acteurs: Irrfan Khan, Nimrat Kaur
Speelduur: 104 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.