Bergen op Zoom di 1 dec 2015

The Lobster - Yorgos Lanthimos

Roosendaal wo 2 dec 2015
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Wie zich optimaal wil laten onderdompelen in de absurde wereld van The Lobster stopt nu beter met lezen: The Lobster is echt het leukst als je er onbevangen ingaat. Maar voor wie niet van verrassingen houdt, toch een tipje van de sluier van deze zwartgallige romcom:

In een wereld die de onze had kunnen zijn is het verplicht om een partner te hebben. Alleenstaanden, zoals David (een lekker vadsige en dikbesnorde Colin Farrell) kunnen zich al dan niet vrijwillig inschrijven in een merkwaardig hotel waar ze binnen 45 dagen een partner moeten vinden. Als dat niet lukt worden ze getransformeerd tot een dier naar keuze (in Davids geval een kreeft) en losgelaten in de bossen. In de bossen wonen de vogelvrije ‘loners’: bij hen zijn relaties juist verboden. Het lukt David lange tijd maar niet een geschikte partner in het hotel te vinden, maar dan wordt hij hopeloos verliefd: op een loner (gespeeld door Rachel Weisz). Op droogkomische wijze proberen ze hun verhouding verborgen te houden voor de rest.

The Lobster werd in Cannes bejubeld ontvangen en bekroond met de juryprijs (niet gek, de jury stond onder leiding van de gebroeders Coen). Ook de Nederlandse pers was unaniem lovend.

Internet Movie Database
Film1

The Lobster
Ierland/VK 2015, Engels gesproken
Regie: Yorgos Lanthimos
Scenario: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Camera: Thimios Bakatakis
Montage: Yorgos Mavropsaridis
Acteurs: Colin Farrell, Rachel Weisz, Léa Seydoux, Ben Whishaw, John C. Reilly, Jacqueline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths, Jessica Barden
Speelduur: 118 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.