Rsd do 15, wo 21 mei 2008

The Kite Runner - Marc Forster

BoZ zo 18, ma 19, di 20 mei 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Sinds 11 september 2001 is de aandacht van de wereld weer gericht op Afghanistan, het land van Osama's grot, van de Taliban, de boerka's en de baarden. Maar sinds Khaled Hosseini's debuut hebben miljoenen westerse lezers een ander beeld gekregen van Afghanistan: het land van verhalenvertellers en vliegeraars. Een prachtig land dat in de afgelopen veertig jaar volledig is verwoest en dat heeft moeten vechten tegen de communisten, machtsbeluste stamhoofden en de Taliban.

Hoewel Hassan Amirs bediende is, zijn ze elkaars beste vrienden. Ze halen samen kattenkwaad uit, gaan naar de bioscoop en wisselen verhalen uit onder de granaatappelboom. Maar bovenal zijn ze een gouden vliegerduo. Tijdens het jaarlijkse vliegertoernooi in Kabul valt hun vriendschap echter in duigen door een tragische gebeurtenis. Amir kan Hassan niet meer luchten en een paar jaar later, tijdens de invasie van de sovjets, vluchten Amir en zijn vader naar Amerika. Twintig jaar later, op de dag dat zijn eerste boek verschijnt, krijgt Amir een telefoontje van een Afghaanse vriend. Hij moet terugkomen en zijn kans grijpen om alles goed te maken. Gehuld in tulband en plakbaard moet hij terug naar zijn geboorteland, dat nu het land van de Taliban is.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

The Kite Runner
VS, 2007, Engels/Dari/Pashtu/Rusisch gesproken
Regisseur: Marc Forster
Acteurs: Khalid Abdalla, Zekeria Ebrahimi, Ahmad Khan Mahmidzada, Homayoun Ershadi, Shaun Toub
Speelduur: 128 minuten

19 apr 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.