Roosendaal do 7 jul 2011

The King's Speech - Tom Hooper

Bergen op Zoom ma 11 jul 2011
Etten-Leur wo 13 jul 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het zal je maar gebeuren: je bent een eenvoudige Engelse prins met een spraakprobleem en plots overlijdt je vader. Broer Edward, eerste in de lijn van troonopvolging, hecht meer belang aan de liefde dan aan het koningschap en treedt na korte tijd af. Daar sta je dan: koning van het Engelse rijk aan de vooravond van een wereldoorlog en het volk vraagt om een leider in deze bange tijden. Je moet de natie toespreken, maar je bent een hopeloze stotteraar. Gelukkig is je vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) zo verstandig contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush) om je te helpen je spraak te verbeteren. Aanvankelijk klikt het niet bepaald met de therapeut, maar je zult wel moeten...

The King’s Speech werd overladen met Oscars, BAFTA’s en Golden Globes. Colin Firth speelde de rol van zijn leven. Kortom: een koninklijke film, die u zeker moet gaan zien.

Officiële homepage
Internet movie database
Recensies
Recensies buitenland

The King's Speech
VK 2010, Engels gesproken
Regie: Tom Hooper
Acteurs: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter
Speelduur: 118 minuten

25 jun 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.