Bergen op Zoom zo 14, di 16 dec 2014

The Hundred-Foot Journey - Lasse Hallström

Roosendaal do 11 dec2014
Etten-Leur wo 17 dec 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Als Ratatouille en Slumdog Millionaire een kind zouden krijgen, zou het The Hundred-Foot Journey heten. In deze feelgood film van Lasse Hallström (Chocolat) ontvlucht de Indiase restaurateur Papa Kadam (Om Puri) om politieke redenen Mumbai. Na wat omzwervingen door Europa strijkt hij met zijn gezin neer in Zuid-Frankrijk waar hij in een pittoresk dorpje een curryrestaurant opent. Dit alles is tegen het zere been van de chef (Helen Mirren) van het sterrenrestaurant aan de overkant. Zij is minder blij met de komst van de Indiase familie en laat haar afkeur dan ook duidelijk merken. Er ontstaat een vete tussen beide chefs die uit de hand dreigt te lopen wanneer de zoon van Papa Kadam de traditionele Franse cuisine wil samensmelten met de Indiase keuken: a recipe for disaster, dus.

Voor The Hundred-Foot Journey werkte Hallström samen met producenten Steven Spielberg en Oprah Winfrey. Ze schotelen u een heerlijke film voor die u als liefhebber van koken en eten zeker niet mag missen. Een hartverwarmende, kleurrijke en vooral smakelijke film in aanloop naar het kerstdiner.

Internet Movie Database
Film1
Recensies internationaal
Officiële website

The Hundred-Foot Journey
VS 2014, Engels gesproken
Regie & scenario: Lasse Hallström, Steven Knight
Acteurs: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon
Speelduur: 123 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.