Rsd do 16, wo 22 dec 2004 The Terminal - Steven Spielberg
BoZ zo 19, ma 20, di 21 dec
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In deze film van Steven Spielberg strandt Tom Hanks (o.a. The Green Mile, Cast Away) als de Oost-Europese reiziger Victor Navorski op het Amerikaanse vliegveld JFK. Tijdens zijn vlucht naar Amerika vindt er een staatsgreep plaats in zijn thuisland KrakoziŽ, waardoor hij stateloos wordt. Na de landing mag hij het land niet meer in of uit, omdat hij geen geldig paspoort heeft. Hierdoor wordt de luchthaven noodgedwongen zijn nieuwe thuisbasis.

Wanneer Navorski de eerste schok te boven is, probeert hij er het beste van te maken. Hij scheert zich op het herentoilet, speelt tolk voor andere reizigers in problemen en werpt zich zelfs op als koppelaar voor het personeel. Zodoende wordt hij een lokale held, wat er voor zorgt dat ook de knappe stewardess Amelia Warren (Catherine Zeta-Jones, o.a. Traffic, Chicago) hem opmerkt.

The Terminal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Iraanse asielzoeker. Sinds 1988 zit hij vast op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, omdat de autoriteiten hem niet willen helpen aan de benodigde documenten. Meer dan een maatschappijkritische film is The Terminal een staaltje topentertainment in de donkere dagen voor kerst.

OfficiŽle homepage VS
OfficiŽle homepage Nederland
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

The Terminal
Verenigde Staten, 2004
Productie: Laurie MacDonald, Walter F. Parkes en Steven Spielberg
Regie: Steven Spielberg
Scenario: Sacha Gervasi, Jeff Nathanson en Andrew Niccol
Camera: Janusz Kaminski
Montage: Michael Kahn
Art direction: Alex McDowell
Muziek: Benny Golson en John Williams
Met: Tom Hanks, Stanley Tucci, Catherine Zeta-Jones, Diego Luna, Kumar Pallana
Kleur, 128 minuten
Distributie: UIP

3 november 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.