Rsd wo 7 mei 2008

TBS - Pieter Kuijpers

BoZ zo 4, di 6 mei 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Theo Maassen zei over zijn rol in TBS dat als hij hier slechte kritieken op zou krijgen, hij zou stoppen met acteren. Dat is gelukkig nergens voor nodig, want Maassen spettert van het doek. Maassen speelt Johan die zijn vader vermoord heeft en daarom TBS opgelegd heeft gekregen. Maar hij snapt eigenlijk niet waarom hij gestraft is, want hij wilde alleen maar zijn zusje beschermen. Om vrij te komen heeft hij een verklaring van zijn moeder nodig, maar zij wil niets meer met hem te maken hebben. Johan heeft niets te verliezen, ontsnapt uit de inrichting en besluit de verklaring zelf te gaan halen. Al gauw wordt hij door de politie op de hielen gezeten en ontvoert hij de dertienjarige Tessa (Lisa Smit), die op de bus staat te wachten. Dan wordt TBS een roadmovie, waarbij er onderweg naar Johans moeder in de Ardennen een vriendschap ontstaat tussen het meisje en de kidnapper.

Regisseur Pieter Kuijpers maakt graag films over waargebeurde verhalen, zoals Dennis P. (over de diamanten in de magnetron), Van God Los (over de bende van Venlo) en Off Screen (over de gijzeling in de Rembrandttoren). Het verhaal van Johan en Lisa is met nadruk niet waargebeurd, maar verwijst wel naar de ontsnapte TBS-ers die de politiek de laatste jaren in de greep hielden.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

TBS
Nederland, 2008, Nederlands gesproken
Productie: Sander van Meurs, André Teelen, Pieter Kuijpers
Regie: Pieter Kuijpers
Scenario: Paul Jan Nelissen, Pieter Kuijpers
Camera: Bert Pot
Montage: Annelien van Wijnbergen
Art direction: Elsje de Bruijn
Muziek: Martin Vonk, Jaap de Weijer
Met: Theo Maassen, Lisa Smit
Speelduur: 88 minuten

19 apr 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.