Rsd do 30 okt 2003 Tape - Richard Linklater
BoZ ma 3 nov
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Tape gaat over twee vrienden die elkaar na school uit het oog verloren hebben. Na tien jaar ontmoeten ze elkaar in een motelkamer. Jon (Sean Robert Leonard, The age of innocence) is een debuterende regisseur die is uitgenodigd op een filmfestival in zijn geboorteplaats. Vince (Ethan Hawke, Snow falling on cedars) zit in allerlei duistere drugszaakjes en heeft het niet verder geschopt dan vrijwilliger bij de brandweer. Het weerzien begint amicaal, maar al snel blijkt Vince een dubbele agenda te hebben. Hij is er namelijk op uit Jon een bekentenis te ontlokken over het verkrachten van hun gezamenlijke highschoolvriendin Amy, en die op te nemen op tape. Om alles nog gecompliceerder te maken, heeft Vince ook Amy (Uma Thurman, van Pulp fiction en binnenkort ook in Tarantino's Kill Bill) uitgenodigd. Vince is uit op een confrontatie, maar het resultaat blijkt ook voor hem een grote verrassing!

Tape is een intrigerende film die met minimale middelen het maximale effect weet te bewerkstelligen. Hij was één van de publieksfavorieten op het filmfestival Rotterdam 2002 maar werd pas recentelijk uitgebracht. Regisseur en scenarioschrijver Richard Linklater kent u misschien nog van Before Sunrise, over een stel dat elkaar ontmoet en al pratend een etmaal in Wenen doorbrengt. Linklaters films zijn steeds enerverende kijkervaringen. Als u niet het gevoel wil hebben iets bijzonders gemist te hebben, dan moet u zeker Tape komen zien.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant 1
Filmkrant 2

Tape
Verenigde Staten, 2001
Productie: Alexis Alexanian, John Sloss, Anne Walker-McBay, Gary Winick
Regie: Richard Linklater
Scenario: Stephen Belber
Camera: Maryse Alberti
Montage: Sandra Adair
Met: Ethan Hawke, Robert Sean Leonard, Uma Thurman
Kleur, 86 minuten
Distributie: Upstream

14 september 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.