Rsd do 2 nov 2006

Tapas - Josť Corbacho & Juan Cruz

BoZ ma 6 nov 2006
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2006
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Een Tapasbar in L'Hospitalet de Llobregat, een van de grootste voorsteden van Barcelona, vormt het middelpunt van een film waarin we een stel gewone mensen van alle leeftijden leren kennen. In de woorden van de debuterende filmmakers: "We denken dat je onze personages wel zal herkennen (misschien zullen sommigen zelfs zichzelf erin herkennen), omdat we geprobeerd hebben in Tapas de werkelijkheid te laten zien."
De titel verwijst niet alleen naar de kleine smakelijke hapjes waarin het verhaal als het ware opgediend wordt, maar ook naar het woord 'tapar', dat staat voor 'bedekken'. Dat is namelijk precies wat de personages doen. Een ziekte, een geheime liefde, al dan niet via het internet, of een handeltje in drugs, iedereen heeft wel wat te verbergen, al is het maar een verlangen.
Tapas is een lekkere, lichtvoetige film die zich met veel plezier laat bekijken. Vol levensechte, kleurrijke personages en humor, zonder vals sentiment. De film was in eigen land een groot succes en won naast vele internationale prijzen in Spanje twee Goyas, de Spaanse equivalent van de Oscar.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Tapas
Spanje/Argentinië/Mexico, 2005, Spaans gesproken
Productie: Luisa Matienzo, Julio Fernández
Regie en scenario: José Corbacho, Juan Cruz
Montage: David Gallart
Camera: Guillermo Granillo
Muziek: Pablo Sala
Art direction: Mireia Carles
Met: Angel de Andrés, María Galiana, Elvira Mínguez, Ruben Ochandiano, Alberto de Mendoza
Speelduur: 94 minuten

11 okt 2006 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Cinema Paradiso.